14 spændte ryttere stod klar kl. 7.00 ved vestjyskBANK. 2 var taget lidt i forvejen for at hente Erik Bråthen i Østjylland. Turen gennem Tyskland blev kun afbrudt af en gang rundstykker ved Hüttener Berge.

Da vi nåede frem til Blauvogel gik det hurtigt med at blive indkvarte-ret. Vi skulle jo ud at cykle, og den første tur er helt traditionel. Den går over til Thale hvor der er en fin nedkørsel, som de fleste så tog op igen. Derefter kommer der så en slem opstigning. Den er på sine steder op til 15% – gad vide om Garmin er pålidelig. Turen blev på 64 km. med 1150 højdemeter. Alle Harzendeltagerne på turen var med på denne tur. Uheldigvis havde vores faste restaurant ”geshlossen”, så vi måtte på aftenudflugt. Men hvad – bare man får en schnitzel.

Fredag den 6. maj

Det var så dagen hvor Harzens højeste punkt (Brocken) skulle besej-res. Turen gik over Trautenstein hvor Jakob tidligere har udført en ægte lusker – det gik ikke i år. Da vi nåede Brocken var det bare med at komme opad, og heldigvis er de kære tyskere i gang med at lægge en ny belægning på bjerget. Desværre er de kun kommet 1/3 del af vejen op. Efter en hård opstigning skal man så ned igen, og nu må man erkende at belægningen mest egner sig for mountainbike. Man skal passe godt på huller og andet skrammel.

Efter bjergbestigningen var det tid til frokost, som blev indtaget i Braunlage. Herefter tog vi bl.a. en tur til St. Andreasberg for at snuppe en lille grum stigning inde i byen. Den er ikke lang, men slutter med over 20%. Da vi kom hjem havde vi kørt ca. 110 km. og 1950 højdemeter. Det var en velfortjent øl der blev drukket på terrassen i herligt solskin. Efter et besøg på den lokale med schnitzel, var der hygge i husene.


Lørdag den 7. maj

Turplanlæggerne havde en plan for denne dag. Den skulle stå på Wurmberg og senere på Grippebjerget. Vi startede med en smuk tur ud over en dæmning, hvorefter vi kørte til Wernigerode. Enenkelt rytter tog en genvej til Braunlage hvor vi så mødtes. Her skulle da-gens første bjerg så besejres for de som havde lyst. Det er et rigtigt grumt bjerg på 5 km. med stigninger tæt på de 20 %. Alle der starte-de kom op – enkelt dog til fods i bare tæer. (godt gået). Herefter kør-te vi ned til de andre som sad på den sædvanlige udendørs restaurant i Braunlage.

Efter en gang pasta og en kop kaffe var vi klar til et nyt bjerg, som vi dog først skulle hen til. Nogle havde lovet, at Grippebjerget ikke er nær så slemt som Wurmberg. Helt så slem er bjerget heller ikke, men med stigninger på 14 % får man automatisk sin sag for. Vejen op er ikke meget mere end en cykelsti, men asfalten er god. På vej hjem fandt vi et af de få ret flade stykker, så lidt tempokørsel blev det også til, og minsandten om vi ikke også kom til at køre på brosten.

Når vi kommer hjem efter turene er der næsten tale om gentagelser. En stor øl på terrassen, hyggesnak om turen et bad og derefter på den lokale.

Dagens etape var på 122 km. med 2100 højdemeter. Så det var ok at være lidt brugt.


Søndag den 8. maj

Denne dag skulle det sidste så vrides ud af benene. Vi startede turen en time før normalt (kl. 9), da det jo også var hjemrejsedag. Efter en rundstrækning på en times tid, var vi klar til Sophienhof. Nogle siger, at det er en flot tur op gennem skoven – personligt så jeg nu mest as-falt. Også denne tur er stejl, men dog til at overse idet den ikke er mere end et par kilometer lang. På vej hjem drejede de fleste fra mod Blauvogel, men 3 mand skulle lige have det aller sidste brugt, ved at køre en tur over Hoegeiβ. Lause kender da også de mest modbydelige stigninger. Dagens tur blev på 58 km. med 900 højdemeter.

Søndag mellem kl. 18 og 19.30 var alle biler så hjemme, efter en tur præget af et fantastisk vejr og en masse dejlig cykling.
Tak til alle deltagere for en god tur.

Tommy KjærgaardRuterne

Hasselfelde – Thale, 64 km. 1150 højdemeter
Hasselfelde – Brocken – St. Andreasberg, 110 km. 1950 højdemeter
Hasselfelde – Drei Annen – Wurmberg – Grebbenberg, 122 km. 2100 højdemeter
Hasselfelde – Sophienhof, 58 km. 900 højdemeter

Deltagere på turen var

Christian Lillelund
Erik Bråthen
Erik Knudsen
Henning Yde
Henrik Flyver
Karsten Thomsen
Jakob Bisgaard
Jan Tang
Jens Skannerup
Jens Skovgaard
Jens Meldgaard
Kurt Adsersen
Mads B. Jørgensen
Niels Møller
Ole Andersen
Tommy Kjærgaard

Billeder: Erik, Jakob, Niels, Tommy og Henning