Jeg fik en opgave den første aften vi var i Harzen, at komme med et indlæg til hjemmesiden om turen. Jeg påtog mig med glæde opgaven, da jeg på den måde uimodsagt kan få lov til at ”hænge” nogle ud.

Klar til afgang

Som alle ved, blev vi hurtigt delt i tre grupper: A holdet, som altid sagde, at de havde kørt meget hurtigt og altid noget længere end vi andre. Men kan man stole på dem? Nej – den sidste dag blev de taget i en slem overdrivelse. De sagde frejdigt, at de havde kørt 145 km, men senere på aftenen kom det frem, at de faktisk havde kørt mindst af alle tre hold. Så sandhedsværdien var ikke stor hos den, men udstyret var i orden.

B holdet

B holdet, som troede, at de var det bedste hold, men blev slået indtil flere gange af C holdet. Første gang op af Brocken og så igen den sidste dag, hvor de kom meget senere i mål, uden at have kørt væsentlig længere, end vi andre. Gruppen havde to far – søn konstellationer, og hos begge skete der noget. Sidste år trak fædrene rundt med deres sønner, men på Brocken skete der et magtsskifte. Jakob slæbte sin far op til toppen, og hos familien Knudsen skete der også noget. Hjalte kom med lette tråd, ubesværet op på toppen, som den første i sin gruppe. 90 sekunder senere nåede Erik, meget rød i hovedet, toppen. Han så på Hjalte og sagde: Jeg abdicerer, og det gjorde han. Hjalte slog ham efterfølgende på alle opkørsler.

C holdet

C holdet var under en meget myndig ledelse af Tommy. Han forstod og nød, at uddelegere opgaver og udstikke ordrer. Hvis man formastede sig til, at foreslå en ændring af ruten eller en tur op af Sofienhof, blev armene lagt over kors og der blev sagt nej, så det ikke kunne misforstås. Op af Brocken kommanderede han ’en fra holdet om bag ved sig, for at se om han var punkteret. Vedkommende kunne konstatere, at Tommy ikke var punkteret, men at vægten på baghjulet, var for stort. Et af dagen højdepunkter var frokosten. Efter spagettien begyndte ’en af de yngre deltagere, at underholde med, hvordan man skulle overbevise konen om, at udstyret og cyklen skulle opgraderes. To timer senere smadrede Henrik sin cykel. Til alt held slog han sig ikke, og da nogle holdkammerater senere kom i bil for at hente ham, sad han på byens torv og nød en øl. Vi håber, at se Henrik hurtigt igen på en ny cykel.


Hver aften var vi alle samlede over en enkelt øl og måske et glas vin. Noget der ikke blev sparet på var snakken og hyggen ved at være sammen. Der blev fortalt mange historier, nogle mere fantasifulde end andre. Der blev også udvekslet mange cykelteorier. Nogle forsøgte endda, at sætte det at cykle på en formel: alder*vægt*cykelvægt*træningsmængde = form.

 

Alt i alt en fantastisk god tur. Det er dejligt, at 30 så forskellige personer, med en aldersspredning fra 16 -64, kan have så god en fællesoplevelse. Tak til bestyrelsen for indsatsen, og se hurtigst muligt at få reserveret de samme hytter til næste år, så klubbens medlemmer igen kan komme på tur.

Niels Plougsgaard

Billeder: Jakob Fogh

Ruterne:
Ruten fredag
Ruten lørdag
Ruten søndag

 


Billeder fra turen

 


Videoer fra turen