I løbet af den sidste uge har vi i bestyrelsen igen vurderet på mulighederne for forsigtig opstart af træning i klubben som tidligere udmeldt

Vi har herunder deltaget i et Webinar med DCU sammen med en række andre Cykle Klubber vedrørende forsigtig opstart. Det var et udmærket og konstruktivt møde.

Det har givet yderligere afklaring på retnings linjerne for opstart, og vi kan sige, at de konkrete regler og anvisninger vi i Ringkøbing Cykle Club har opført for forsigtig opstart på alle måder blev vel modtaget – da de var klart beskrevet.

På trods af de klare regler vi har opsat, som giver mulighed for at lave træningen under disse forudsætninger, er der fortsat nogle usikkerheder.

Usikkerhed – afstands kriteriet:
Afstandskriteriet på 2 meter – kan den konstant overholdes under træningen? Det er det afgørende spørgsmål og som vi skal have hel vished om.
Herudover er afstandskriteriet på 2 meter også udfordret om det er nok – Det at være i slipstrømmen med afstand på mere end 2 meter kan indebære en risiko for smitte ifølge en Hollandsk model, hvor afstanden skal være betydelig større længere – denne model er dog ikke medicinsk bevist men giver usikkerheder om hvad der er god praksis.

På dette område skal vi være skarpere i klubben og samtidig vil en sammensætning af forskellige hold gang for gang øge potentialet for smitte blandt os. I bestyrelsen vil vi arbejde med model for håndtering af dette.

Usikkerhed – Forsamlingskriteriet:
På forsamlingskriteriet på 10 personer kan vi blive udfordret med vores model selv om vi står adskilt med stor afstand på parkeringspladsen. Det har vist sig over den forgangne uge med konkrete eksempler primært i København hvor dette er blevet fortolket forskelligt og med afledte bødeforlæg til træningsgrupper.
Alt i alt har vi en række usikkerheder, der kræver yderligere planlægning og tilrettelæggelse af træningen, som vi på nuværende tidspunkt ikke har tiltag for.
Vi ønsker ikke at udsætte nogen for risiko og herunder også vores klub for dårlig omtale i området, så derfor udsætter vi genstarten for alle både på formiddags og efterniddags holdene indtil vi har styr på disse 2 områder.

Vi ved godt at mange ønsker at komme i gang – og det kommer vi også – vi mener også – at vi i Ringkøbing Cykle Club er rigtig godt forberedt, når vi starter op igen på sikker vis.

Vi må forvente fremover, at vi skal cykle sammen i klub med nye regler, som vi har beskrevet, da det forventes at vi må kæmpe med COVID19 gennem længere tid desværre.

Fra bestyrelsen vender vi tilbage med flere opdateringer snarest og vi forventer mere klarhed i forbindelse med statsministerens næste udmelding om yderligere genåbning.

Vi har nu været afskåret fra fælles træning i længere tid så tab ikke modet ved at vi desværre må udsætte vores genstart et stykke tid.

Der er stadig god mulighed for træning for dig selv eller sammen med din faste makker – så kom ud på MTB / landeveje og nyd vejret og naturen.

Så tag nogle billeder fra dine ture og del med klubben

God weekend

Bestyrelsen